Català Español English Français
> Altres Aplicacions
  La Garrofa

La garrofa és el fruit del garrofer (Ceratonia Siliqua), un leguminos que s'estén per tot el vessant mediterràni, sent Espanya el principal productor (amb el 45%).

D'aquesta baina negra, que pot oscil·lar entre 6 a 25 cm de llarg, es troben dos productes molt diferenciats: la polpa de la garrofa i el garrofí (llavor).

La polpa de la garrofa o garrofa, és la major part del producte en el que a pes i volum es refereix i s'utilitza majoritàriament per a l'alimentació animal.

El garrofí o llavor, representa una mitjana de 10% del pes i està formada per tres elements molt diferents: Cutícula o pell (30-33%), el germen (23-25??%) i l'endosperma (42-46%). El més important és l'endosperma, ja que és l'anomenada farina de garrofí, farina de goma de garrofí o E410, un espessador, estabilitzant, emulsionant i gelificant, molt apreciat en la indústria alimentària.